Firma SA I SA SARNA Spółka jawna powstała w 1991 roku.
Działalność firmy można nazwać kontynuacją tradycji rodzinnych, gdyż jeden z dziadków
był piekarzem i służył radą fachowca, ale również surowo oceniał nasze wyroby.
Na początku piekarnia mieściła się w budynku po "starej mleczarni", przy ulicy Wiosny Ludów.
Przy pomocy jednej miesiarki oraz pieca obrotowego, zakupionego w Francji, rozpoczynaliśmy
produkcje bagietek, które w tamtym okresie masowo zdobywały uznanie klientów.
Z upływem czasu poszerzyliśmy naszą ofertę pieczywa. Od 1995 roku piekarnia została przeniesiona
do nowo zaadoptowanego budynku przy ulicy Reymonta 3, gdzie mieści się do dnia dzisiejszego.
W krótkim okresie czasu został znacznie poszerzony park maszynowy, który wciąż jest udoskonalany.
Obecnie zakład produkuje ponad 50 gatunków pieczywa pszennego, żytniego,
mieszanego w szerokim asortymencie i o urozmaiconym smaku, produkowanego z najlepszych
dostępnych surowców, na bazie tradycyjnych staropolskich receptur.
W 1995 roku został otwarty sklep spożywczy w którym
można zaopatrzyć się w nasze wyroby.
Kierujemy się zasadą, że sukces i powodzenie
naszego klienta stanowi także o naszym sukcesie oraz satysfakcji.